Matična mliječ

150.00 Kn
+
Vrijeme i cijene dostave:
Proizvođač je upisan u Upisnik odobrenih objekata u poslovanju s hranom životinjskog podrijetla (mlijeko, sir, meso, mesni proizvodi, med, proizvodi ribarstva i sl.)
Država:
Republika Hrvatska
Certifikati
Ekološki proizvod:
Zaštićena oznaka izvornosti (ZOI):
Zaštićena oznaka zemljopisnog podrijetla (ZOZP):
Zajamčeno tradicionalni specijalitet (ZTS):
Otočni proizvod:
Hrvatska kvaliteta:
Izvorno hrvatsko:
Čistu i ne razrijeđenu matičnu mliječ pakiramo u bočice po 10 g, te zamrzavamo na -18°C. Na toj temperaturi se čuva sve do konzumacije, tijekom koje se matična mliječ drži u hladnjaku na temperaturi do 5°C. Matična mliječ je homogena, gusta i neprozirna kremasta supstanca, blijede do blijedožučkaste boje, koju luči pčela u starosti od 6 do 12 dana. Ima karakterističan oštar, kiseli okus. Služi kao hrana ličinki iz koje nastaje matica, kao i hrana matici za vrijeme intenzivnog polaganja jaja. Koristi se zbog svojih antibiotskih svojstava: -za jačanje imunološkog sustava -za stimulaciju živčanog sustava -zbog svog antitumorskog djelovanja -za tjelesnu izdrživost -za poboljšanu koncetraciju -za normaliziranje krvnog tlaka -za obnavljanje jetre -za uništavanje bakterija i virusa -kao stimulacija spolnog sustava -održava vitalnost Doziranje matične mliječi: kod zdravih ljudi za održavanje imuniteta i jakog organizma uzimati pola grama dnevno, najbolje natašte, pod jezik, ne gutati odmah, i ne piti par minuta poslije. Osobe sa zdravstvenim problemima trebaju uzimati pola grama ujutro, a pola navečer, pod jezik i ne gutati odmah ni piti par minuta poslije. Zbog kemijske reakcije koju ima u dodiru s metalom, matična mliječ uzima se isključivo drvenom, plastičnom ili staklenom žličicom. Rok trajanja zamrznute matične mliječi na -18 °C je godinu dana, a matične mliječi u hladnjaku na temperaturi od 0 do 5 °C, je dva mjeseca.

Nema pronađenih ocjena

Dodaj ocjenu
Možda će te zanimati i sljedeći proizvodi
  • Najbolje prodavani
  • Najpopularniji