Crveni i bijeli krumpir
Jedinica mjere
Certifikati
Ekološki proizvod:
Zaštićena oznaka izvornosti (ZOI):
Zaštićena oznaka zemljopisnog podrijetla (ZOZP):
Zajamčeno tradicionalni specijalitet (ZTS):
Otočni proizvod:
Hrvatska kvaliteta:
Izvorno hrvatsko:
Crveni i bijeli krumpir proizvodimo u mjestu Sunger u Gorskom kotaru koje se nalazi na 800 m/nm. Tlo za proizvodnju jestivog krumpira je ilovasto pjeskovitog pedološkog sastava vrlo porozno tako da sva sredstva za zaštitu bilja ne zadržavaju se predugo u stabljici krumpira kao u nekim drugim djelovima Hrvatske gdje se krumpir sadi na aluvijalna tla koja daju sasvim drugu kakvoću i aromu krumpira u odnosu na goranski koji po tome nema premca.Svaki onaj tko je jednom probao krumpir proizveden u Gorskom kotaru , a poglavito na području Općine Mrkopalj svjedočiti će o iznimnoj kvaliteti krumpira proizvedenog na ovoj mikrolokaciji.
Nema pronađenih ocjena